دمنوش سلامتی

دمنوش سلامتی فروشگاه اینترنتی آقای چای با ترکیبی طبیعی و خالص از بهترین ها نظیر،  چای ترش، کشمش، پنیرک، عناب و ختمی ترکیبی با طعم قالب ترش که با شیرینی کمی همراه است. این دمنوش طعمی بسیار پرخاصیت و در عین حال خوش طعم را ارایه می دهد. در این مقاله به بررسی برخی خواص و تک تک ترکیبات این دمنوش سلامت می پردازیم.

دمنوش سلامتی فروشگاه اینترنتی آقای چای

چای ترش:

دمنوش سلامتی و چای ترش یا چای قرمز که به چای مکه نیز معروف است از گیاه رز چینی تهیه می شود که از گلبرگ و دانه­های آن می توان به عنوان نوشیدنی استفاده کرد.

این چای بی نظیر انواع بیماری های کبدی را برطرف کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. در ضمن، سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش داده و باعث کاهش تدریجی وزن می شود. این چای دارای کالری کم بوده و فاقد کافئین است . همچنین یکی از نوشیدنی های خوش طعم و در عین حال مفید است.

مصرف چای ترش به کاهش فشار خون بالا و کلسترول بد، هضم و جذب بهتر، تقویت سیستم ایمنی بدن و التیام عفونت ها کمک شایانی می کند. این چای سرشار از ویتامین C، انواع مواد معدنی و آنتی اکسیدان می باشد و در درمان اضطراب موثر است. مصرف این چای در کل جهان مرسوم بوده و حتی به عنوان یک دارو استفاده می­شود. رنگ این چای قرمز بوده و همانطور که از اسمش پیداست، ترش مزه می باشد. در واقع، طعمی شبیه طعم قره قروت دارد.

کشمش:

کشمش، میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود. یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد. بنابراین برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید می باشد. کشمش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می کند. آنتی اکسیدان از پیری و بیماری های حاصله از آن می کاهد. کشمش برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.

کشمش باوجود اینکه شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می کند. کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد. کشمش منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B و D و هورمون استروژن در کشمش موجود است. همچنین منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می باشد. فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود.

پنیرک:

خواص پنیرک برای تسکین درد و رفع التهاب و عفونت های شدید بدن جزو شاخص ترین فواید این گیاه معروف به پنیرک توله یا سبزه توله است.  از مهم ترین اثرات گل پنیرک می توان به مواردی چون ضد درد، ضد التهاب، ضد عفونی کننده، قابض، ملین، ادرار آور، خلط آور و مقوی رحم اشاره کرد.

پنیرک با نام علمی Malva sylvestris در عربی خبازی نامیده می شود. گیاهی است علفی، به ارتفاع تا 60 سانتی متر و پایا. به صورت خودرو، در بسیاری از نقاط می روید و برای استفاده نیز کشت می گردد.

قسمت مورد استفاده ی پنیرک برگ و گل می باشند. البته در اکثر نواحی، گل پنیرک مورد استفاده قرا می گردد. این گیاه در ایران رویش ندارد و گونه ی نزدیک به آن به نام M.neglecta مورد استفاده قرار می گیرد. گونه ی موجود در ایران، به بلندی گونه ی اول نیست و به حالت تقریبا خوابیده است و حداکثر تا 40 سانتی متر مرتفع می­شود. برگ ها دارای حالت دایره ای و دندانه دار و گل ها، بنفش رنگ و کوچک هستند. قسمت مورد استفاده­ی پنیرک در ایران، گل های بنفش رنگ خشک شده ی آن می باشد.

دم کرده ی گل ها به خاطر داشتن موسیلاژ، یکی از داروهای خوب ضد سرفه و مفید برای رفع گرفتگی صدا است. هم چنین به عنوان ضد نزله(زکام) و تورم دهان و گلو مصرف می شود. از سویی چون دارای خاصیت قابض ضعیف است، تا حدی به عنوان ضداسهال عمل می کند. در طب عوام از خوراکی آن، به منظور مشکلات مثانه و به صورت ضماد موضعی در التیام زخم ها استفاده می شود. از رنگ آن(آنتوسیانین های آن)، برای مواد غذایی استفاده می شود.

عناب:

عناب خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد و قدمت کشت این میوه در ایران به 12 تا 14 میلیون سال می رسد. خواص عناب خشک بسیار است از جمله آرام بخش بوده و اضطراب را از بین می برد، بی خوابی را بی طرف می کند، حافظه را تقویت کرده ، مفید برای کبد و کلیه هاست. عناب خشک منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای مواد معدنی است. طعم عناب کمی شیرین است. این میوه قدرت ماهیچه ها و توان بدنی را افزایش می دهد.

عناب میوه ای است معتدل و مرطوب که از دیرباز از نظر طب سنتی حائز اهمیت بوده است برگ های درخت عناب، کوچک، زیبا، شفاف، متناوب و دندانه دار است. گل های آن کوچک و به رنگ سبز مایل به زرد می­باشد. میوه ی عناب به رنگ قرمز و به شکل تخم مرغ و دارای یک هسته است.

ختمی:

گل ختمی رنگ های متنوعی از سفید، قرمز و بنفش داشته و ریشه و برگ های آنان نیز خواص فراوانی دارد.
چای این گل از قدیم به عنوان تسکین دهنده درد، ملین و ادرارآور شناخته شده که تأثیر بسزایی در بهبود اختلالات گوارشی دارد. تانین، فنولیک اسید، فلاونوئید و روغن های فرار چای گل ختمی، برای درمان اورتریت، التهاب دهان، التهاب ریه و سرفه های مزمن و گلودرد را در دوران سرماخوردگی بهبود می بخشد و لوله‌های برونشی را نرم می‌کند همچنین کمک زیادی به درمان آسم می کند و برای دفع سنگ‌های کلیه موثر است.

اغلب اختلالات هضمی مانند کولیت، التهاب معده و کولیت و زخم های گوارشی با استفاده از مصرف روزانه دم کرده گل ختمی و ریشه ی آن برطرف می شود. چای ریشه ختمی، به افزاش جریان شیر مادر کمک می‌کند.

برای دم کردن این دمنوش پرخاصیت کافیست مقداری باتوجه به تعداد برای هرنفر یک قاشق غذا خوری در قوری ریخته شود و آب جوش به آن اضافی کنید و بدون گذاشتن بر روی حرارت و یا کتری بعد از 5 الی 6 دقیقه میل نمایید و از این دمنوش پرخاصیت لذت ببرید.