چای سنتی چایخانه ای ایرانی

چای سنتی چایخانه ای ایرانی. شاید شما در سفر خود به گیلان به یک چایخانه دریکی از روستاها رفته باشید و طعم فراموش نشدنی تجربه کرده باشید! یک استکان چای با عطر و طعم محلی در یک استکان شیشه ای که قبل از نوشیدن رنگش خودنمایی میکند. این چای در ذهنتان ماندگار شده است و خواستار تجربه دوباره آن هستید.

از ما درباره این چای زیاد سوال میشود. اما واقعا این چای چیست؟

معمولا در اکثر مواقع این چای همان چای قلم درشت با ساقه های زیاد و یا ساقه چای است که مقدار زیادی در قوری ریخته میشود و حداقل 25 دقیقه زمان داده میشود تا بخوبی دم بکشد. وجود ساقه یا چوب چای باعث این طعم و عطر خاص میشود. از طرفی رنگ شفاف آن به این علت است که ابعاد چای خشک درشت بوده و خرده ندارد و رنگی کاملا شفاف میدهد. این محصولات از نظر قیمتی هم بسیار بصرفه هستند ولی مقدار بیشتری باید در قوری ریخت تا این طعم بیشتر آزاد شود. انتخاب چای کاملا سلیقه ایست و حتی اگر فاکتور قیمت را کنار بگذاریم بازهم این محصولات طرفداران زیادی دارند. مشتریان زیادی هستند که دلیل انتخاب آنها قیمت نیست بلکه طعم سنتی این محصولات است.

چای سنتی چایخانه ای ایرانی وقتی در حال و هوای گیلان و هوای بارانی و ابری میل شود، آنچنان پیوندی در روح و روان آدم ایجاد مکند که فراموش نشدنیست. نکته ای که وجود دارد این است که چای های قلم و ساقه مقدار بیشتری باید در قوری ریخته شود. قوری چینی برای دم کردن چای ایرانی بهترین است. بنظرم نیاز است میان شلوغی های این روزها و مشغله هایی که همه با آن ها در طول روز سروکار داریم، زمانی را با آرامش به دم کردن و نوشیدن یک فنجان چای خالص اختصاص دهیم. گاهی میتوان با یک فنجان چای دم کشیده شمال، گذر زمان را مقداری کند کرد و از دقایق لذت بیشتری برد!