بهترین روش دم کردن چای
یکی از بهترین روشهای دم کردن چای اصیل
سلام دوست عزیز، وقت بخیر. امیدوارم بعد از مطالعه این مطلب لذت بیشتری از فنجان ها چای بهاره 1403 که هم اکنون در حال برداشت محصول آن هستیم ببرید. برای دم کردن یک چای طبیعی و خالص ایرانی همزمان که آب سرد را در کتری میریزید و روی گاز میگذارید، قوری چینی حاوی چای خشک را روی کتری بگذارید. این کار باعث میشود به مرور تا زمانی که آب کتری جوش بیاید، بخار آب و گرمای غیر مستقیم آن به کف قوری بخورد و چای خشک را با ملایمت گرم کند که باعث آزاد شدن عطر چای میشود. کافیست بعد از جوش آمدن کامل آب درب قوری را بردارید و عطر چای را حس کنید! بعد از جوش آمدن کامل مقداری آب جوش در قوری ریخته و چند بار بصورت دورانی بچرخانید تا چای بخوبی توسط آب جوش احاطه شود. حالا شعله گاز را کم کنید و 20 دقیقه زمان دهید تا چای بخوبی دم بکشد. برای خرید چای سرگل بهاره کلیک کنید.
درست دم کردن یا درست دم نکردن مسئله این است!
دم کردن صحیح چای سیاه خالص تاحد بسیار زیادی در کیفیت و خروجی گرفتن از چای موثر است. در واقع ممکن است فردی درست چای دم کند و از یک چای متوسط خروجی بگیرد که فردی دیگری که با درست دم شدن چای آشنا نیست از چای با کیفیت بالاتری هم نگیرد! نکته ای که همیشه به آن تاکید داریم این است که ما برای اینکه فقط چای میل کنیم، آن را دم نمیکنیم! ما میخواهیم نوشیدن چای فرصتی برای لذت بردن و آرامش باشد. همه ما در طول روز و میان اینهمه هیاهو و مشغله به دقایقی آرامش نیاز داریم تا مجدد پر قدرت به ادامه کارها بپردازیم.
نکات مهم و تکمیلی دم کردن چای
1- زمان دم کشیدن چای ها با یکدیگر متفاوت است بصورت کلی چای های با بافت ریز (مثل سرگل، ممتاز و شکسته)حداقل به 15 الی 20 دقیقه و چای های با بافت درشت (مثل چای های قلم) به حداقل 25 دقیقه زمان برای دم کشیدن نیاز دارند. در چای های خالص مانند محصولات فروشگاه اگر زمان دم کشیدن مقداری بیشتر هم شود به هیچ عنوان روبه سیاهی و زننده بودن نمیرود و کیفیت بهتر هم میشود.
2- مقدار چای خشکی که در قوری میریزید کاملا به سلیقه خودتان بستگی دارد که بعد از چند بار دم کردن کاملا برایتان مشخص میشود. اما بصورت کلی برای یک عصرانه پنج نفره، 3 قاشق چای کافیست و حداقل 2 فنجان چای باکیفیت هم به هر نفر میدهد. میزان غلظت چای مصرفی شما با مقدار چای خشک رابطه مستقیم دارد.
3- چه مقدار آب در قوری بریزیم؟ دو بند انگشت کافیست. چای برای دم کشیدن نیاز به فضای بیشتری دارد که این آب جوش، فضا را به آن میدهد تا آزاد شود و بخوبی دم بکشد.
4- چای را قبل از دم کردن با آب سرد بشوییم یا خیر؟! هم بله هم خیر. بصورت کلی چای طبیعی و بدون اسانس ایرانی در برخورد با آب سرد خواص خود و رنگدانه های خود را آزاد نمیکند. اگر چای خاک زیادی داشت که در رنگ چای دم شده تاثیر گذار بود، میتوانید یک شوک سریع بدهید و قوری را از آب سرد خالی کرده و روی کتری قرار دهید. در غیر اینصورت چندان ضروری نیست.
5- از چای خشک چگونه نگهداری کنیم؟ بدون شک در ظروف دربسته و در کابینت. چای به مواد بودار و رطوبت هم حساس است. پس بهترین حالت آن این است که در جای خشک و بدور از مواد معطر نگداری شود.
برای ثبت سفارش انواع چای های بهاره و تازه کلیک کنید
امیدواریم از طعم چای ایرانی اصل لذت ببرید.